Wederzijds contact

Wederzijds contact

Een artikel over wederzijds contact omdat het me toch verbaasd hoe de omgang met elkaar gaat in het dagelijks leven. Het zal wel in de gen van de mens zitten. Uit eigen ervaring gebeurde het namelijk heel vaak wanneer ik met iemand afgesproken had, diegene weer afzegt. Vervolgens krijg ik nooit weer wat te horen en moet het zoals gewoonlijk van mijn kant af komen.

Ligt het aan mij?

Eerst dacht ik dat het aan mij lag maar sinds kort besef ik mij dat het niet eens aan mij kan liggen. Zij zijn verantwoordelijk voor het antwoord die ze geven, als ik heb gevraagd om af te spreken. Ik vraag om datum en tijd en kom niet onverwachts langs omdat ik daar zelf ook een hekel aan heb. Het maakt niet uit of iemand bij jou zou komen of jij bij diegene waarmee je hebt afgesproken. Natuurlijk ligt het er ook aan wat voor reden het is om de afspraak af te zeggen. Maar sommige personen ken je zo goed dat je weet, dit is gewoon een smoes. Ook ik heb in het verleden wel eens een afspraak afgezegd omdat ik er geen zin in had.

Te weinig tijd

Afgelopen 2 jaar maakte ik steeds vaker mee dat het contact van 1 kant kwam en dat die personen niet 1 keer afzeiden maar wel vaker hadden afgezegd. Het is bij mij met zogenaamde vrienden gebeurd en hoe hard het ook is maar zelfs mensen in mijn familie zijn eigenlijk geen familie.  Het gaat niet alleen om het afzeggen van de afspraak maar daarnaast heeft tegenwoordig iedereen een telefoon met Whatsapp. Als je vrienden/familie bent dan heb je toch interesse in elkaar? Hoewel er familie ruzie’s zijn, de dichtst bijstaande familie kun je van verwachten dat ze interesse tonen. Maar hoe moeilijk is het om even te vragen hoe het gaat? Tussen haakjes, er zijn mensen die denken er echt niet over na of hebben een heel druk leven. 7 Dagen in de week en die week heeft 168 uren waarvan ongeveer 84 uur overblijft. Hoe druk je het dan ook hebt volgens mij zit er toch wel 1 minuut bij waarin je kan appen.  Ik heb het trouwens niet over 1 week geen contact maar sowieso over een langere tijd. Laten we eerlijk zijn, de meeste mensen pakken de telefoon al bij elke melding die ze binnen krijgen. Niet te vergeten de personen die kortaf zijn op berichten hoort ook bij het niet interesse tonen. Wederzijds contact is belangrijk in het leven, vooral wanneer je ouder word en dat is het moment dat je komt te weten wie je echte vrienden (familie) zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.