Wij zijn zwanger!

In een jaar tijd hebben we twee miskramen gehad en leek het hopeloos lang te duren voor we weer een positieve test hadden. De wens voor een tweede kindje werd als maar groter. Op een gegeven moment liet ik het los en nu kunnen wij het grote nieuws vertellen want we zijn elf weken zwanger! Mijn man wist het al vrij snel en Sterre voelde het ook aan. Ik heb donderdag 15 oktober een zwangerschapstest gedaan en binnen 10 seconden was die super positief!! Wij wilden het naar de buitenwereld niet meteen vertellen maar familie en vrienden wisten het dezelfde dag. Als je mij op Twitter volgt dan had je het ook al kunnen weten.

De eerste controle bij de verloskundige.

Maandag 19 oktober had ik gebeld naar de verloskundige en 2 november konden we langs komen voor de eerste controle. Wat leken die twee weken lang te duren omdat we in spanning af moesten wachten of het niet weer mis zou gaan. Op de uitwendige echo was het vruchtje lastig te zien, daarom moest ik een inwendige echo. Dat moment dacht ik ‘het zal toch niet weer mis zijn?’ Gelukkig zagen we een kloppend hartje!! Naast het kloppend hartje zagen we nog iets kloppen en was er een kans aanwezig dat het een tweeling zou zijn maar bij de tweede controle (16 november) bleek dit niet zo te zijn. Het is een dooierzakje dat de baby voedt.

Onze dochter wordt grote zus!

Toen de eerste controle goed was, hadden we besloten om het grote nieuws aan onze dochter te vertellen. Ze deed s’ avonds al vaak een wens voor het slapen gaan dat ze een broertje of zusje wilde. Dit komt onder andere door een voorleesboek ‘Doe een wens in je droom’. Ze wist eerst niet hoe ze moest reageren toen we zeiden dat er een baby in mijn buik groeit maar daarna was ze helemaal in de wolken. Als de baby er is dan gaan we samen een luier verschonen, samen in bad doen etc. Dit duurt natuurlijk wel eventjes voor het zover is maar de gedachten zijn hartstikke lief. Onze dochter wordt grote zus!

2 reacties

  1. Manon schreef:

    Yeahhhh,ik heb je al gefeliciteerd maar nogmaals gefeliciteerd met jullie kleine 2de wondertje!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *