Zes maanden borstvoeding

In de eerste weken na de geboorte van M dacht ik dat ik genoeg melkproductie zou hebben. Dit werd steeds bevestigd door de kraamverzorgende. De reden dat ik moest bijvoeden was omdat de kleine steeds in slaap viel tijdens het drinken en daardoor niet genoeg binnen kreeg om te groeien. Ik kolfde in de eerste weken zo’n 100cc op een dag en in de Hakaa borstvoeding opvangschaal zat s’ ochtends 30cc. Bij onze eerste dochter had ik ook te weinig melkproductie dus hield ik er al een beetje rekening mee dat het niet genoeg zou kunnen zijn om onze tweede wonder te laten groeien op mijn melk. Bij mijn oudste dochter had ik met veel geluk maar 10cc borstvoeding dus daardoor had ik bij M de hoop nog niet opgegeven.

Hormonen

Het CB kwam elke week wegen omdat M te weinig groeide en te licht was. Al snel moest ik nog meer bijvoeden terwijl ik lang zo veel melkproductie niet had. Het was hard werken om s’ ochtends 150cc voeding eruit te krijgen. Ik ging een aantal dagen clusterkolven, wat ontzettend intensief is en dat gaf wel resultaat maar nog steeds niet genoeg. Vanaf dat moment verloor ik het vertrouwen in ons borstvoeding avontuur. Ik kon niet alle voeding geven die ik ontzettend graag wilde geven. De hormonen gierden nog door mijn lijf en wat vond ik het verschrikkelijk dat het bij ons tweede kindje opnieuw niet lukte. Ik deed zo hard mijn best met aanleggen en kolven. Waarom lukte het dan niet? Vanuit de natuur zou iedere vrouw toch borstvoeding moeten kunnen geven. Nog steeds snap ik het niet.

Afbouwen

Op een gegeven moment had ik geaccepteerd dat de kleine bij mij bleef drinken en twee flessen borstvoeding kreeg en de rest kunstvoeding. In oktober was mijn melkproductie het hoogst, toen kolfde ik 265cc op een dag. 24 November kreeg ik een borstontsteking en na de borstontsteking ben ik het live voeden gaan afbouwen. Ik had er eindelijk vrede mee dat ik nooit genoeg melkproductie zou hebben en dat ik blij mag zijn dat ik zo ver ben gekomen want menig mens zou al lang gestopt zijn. Het afbouwen van de borstvoeding duurde ontzettend lang want ik zat niet weer te wachten op een borstontsteking. De momenten samen vond ik altijd fijn en daar geniet ik nu nog steeds van maar het loopt echt naar het einde. Ik geef s’ ochtends tien minuten de borst en s’ avonds voordat ze gaat slapen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *