Zwanger van ons derde kindje

Totaal onverwachts zijn we opnieuw zwanger maar dan van onze derde kindje. Ik had tot zes weken geen symptomen behalve dat mijn menstruatie uitbleef, dat was voor mij een reden om toch maar te testen. Mijn cyclus was na de bevalling van onze tweede dochtertje helemaal in de war dus ik dacht niet meteen al aan zwanger zijn. Ik was bezig met afvallen waardoor de menstruatie ook wel eens uit kon blijven, althans dat had ik gelezen. Het was al eerder voor gekomen dat mijn menstruatie uit bleef en de test negatief was maar dit keer was de test binnen 30 seconden positief!! We gebruikten voorbehoedsmiddelen maar blijkbaar niet op het juiste moment. Normaal weet ik aan de hand van een app wanneer mijn ovulatie is en voordat ik zwanger werd van M had ik altijd de eisprong gevoeld. Het is zo onvoorstelbaar dat wij opnieuw zwanger zijn. Ik moest het echt even laten bezinken maar mijn man was dezelfde dag van de positieve test al heel blij. Ik kon het niet geloven dat het zo snel is gegaan en nog steeds niet. Voordat we zwanger werden van ons dochtertje M had ik twee miskramen en duurde het een half jaar voor het raak was. Nu was het totaal ongepland en in één keer raak. Voor mij voelt het zo kort geleden dat ik bevallen ben van M. Mijn lichaam zat eigenlijk nog midden in het ontzwangeren.

Het eerste trimester

De eerste weken vond ik maar weer spannend want ik had weinig kwalen, dat was ook zo met mijn eerste miskraam. Tussen week zeven en acht werd ik s’ nachts misselijk wakker en moest ik uit het niks overgeven. In al die tijd dat ik ziek ben geweest in de zwangerschap van J had ik nog nooit mee gemaakt dat ik midden in de nacht moest overgeven. Het was niet bepaald een feestje maar het gaf mij wel een soort gevoel van opluchting dat het misschien wel goed was met de kleine in mijn buik. Bij de eerste echo op 24 februari had ik dochterlief J mee genomen. Dat had ik in de zwangerschap van M al willen doen maar toen mocht het niet vanwege de Corona maatregelen. J keek haar ogen uit, voor haar was het een hele ervaring. De echo was goed er klopt een hartje!! Wel leek het erop dat we een week korter zwanger zouden zijn dus moest ik een inwendige echo. De kleine lag er niet zo mooi voor dus was het lastig te bepalen. Uiteraard zat J niet bij de inwendige echo. Daar kwam uit dat we rond de acht weken zwanger waren, zoals wij al dachten. Vanaf week elf nam de misselijkheid af en had ik in deze hele zwangerschap nog maar twee of drie keer overgegeven. Het eerste trimester is bijna voorbij maar net als in de vorige zwangerschappen had ik dit trimester weer weinig energie.

De tweede echo

Die drie weken waren zoals gewoonlijk weer voorbij gevlogen en afgelopen donderdag had ik de tweede echo. Ik had de afspraak om 16:15 dus was ik alleen heen gegaan. Mijn bloeddruk was netjes en dit keer lag de kleine er goed bij. We zijn rond de elf weken zwanger. De uitgerekende datum houden we voor onszelf. Wat een opluchting om het hartje weer te horen kloppen. Dat vind ik toch altijd wel spannend. Afgelopen donderdag ook meteen al een nieuw ledikantje besteld want we gaan binnenkort met de babykamer aan de slag!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *